Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

Η πύλη Joomla Identity είναι live!

Η πύλη Joomla Identity είναι live!

Μετά από δυόμισι χρόνια δουλειάς, το Joomla Project με χαρά ανακοινώνει ότι το Joomla Identity Portal είναι online!

Τι είναι η Πύλη Joomla Identity;

Είναι η τοποθεσία όπου οι εθελοντές, συνεργάτες και χρήστες του Joomla, μπορούν να διαχειριστούν τη “ταυτότητα” τους, δηλαδή τα προσωπικά τους δεδομένα, το προφίλ και τη συγκατάθεση που έχουν δώσει, τα οποία κρατούνται στις ιστοσελίδες του Joomla.org.

Απόδοση στα ελληνικά με βάση το άρθρο του Luca Marzo στο Joomla! Community Blog με τίτλο The Joomla Identity Portal is live! 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλες οι ιστοσελίδες του Joomla.org (Community, Certification, Forum, JRD, JED, κλπ.) θα συνδεθούν με την πύλη Joomla Identity, η οποία θα εξυπηρετεί ως υπηρεσία ενιαίας εισόδου [Single Sign-On (SSO)], όπως ανακοινώθηκε σε αυτό το άρθρο.

Η πύλη επιτρέπει τη διαχείριση της ταυτότητας σας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πληροφοριών, της εικόνας, των πληροφοριών επικοινωνίας και άλλων προσωπικών σας δεδομένων.

Η πύλη Ταυτότητας (Identity Portal) θα είναι το μοναδικό μέρος που θα αποθηκεύονται οι προσωπικές πληροφορίες, ενώ οι λογαριασμοί στους υπόλοιπους συνδεόμενους ιστοτόπους του joomla.org, θα περιέχουν μόνο ανώνυμα δεδομένα.

Όπως απαιτείται από τις ισχύουσες διατάξεις για το απορρήτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, το Joomla θα καταγράφει τη συγκατάθεση για την κατοχή και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των εθελοντών και των χρηστών του.

Κάθε φορά που ένας χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μία ιστοσελίδα του Joomla.org, θα ζητείται ο έλεγχος και τελικά η συγκατάθεση για την επεξεργασία των δεδομένων του.

Όταν όλοι οι ιστότοποι του Joomla.org συνδεθούν στο Identity Portal (Πύλη Ταυτότητας), θα χρειάζεστε μόνο έναν λογαριασμό για να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε από τους ιστότοπους!

To 1ο σημαντικό βήμα

Από σήμερα, το Volunteers Portal, η πύλη εθελοντών του Joomla, είναι ο πρώτος ιστότοπος του joomla.org συνδεδεμένος με το Identity Portal.

Σε κάθε πιστοποίηση στην Πύλη Εθελοντών, θα ανακατευθυνθείτε στην Πύλη Ταυτότητας ώστε να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε λογαριασμό.

Η Πύλη Ταυτότητας είναι διαθέσιμη στο identity.joomla.org και προφανώς είναι κομμάτι του Joomla.

Επόμενα βήματα

Η Ομάδα Συμμόρφωσης (Compliance Team) συνεργάζεται με τους υπεύθυνους των επιμέρους ιστοτόπων (Webmasters Team) για να καθοριστεί ο χρόνος σύνδεσης και των υπόλοιπων ιστότοπων της οικογένειας Joomla.org

Οι δύο ομάδες συνεργάζονται ώστε να ολοκληρώσουν τις νέες πολιτικές απορρήτου και cookies, καθώς και το νέο cookie script που θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την οικογένεια των ιστότοπων του Joomla.org.

Ερωτήσεις;

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, επικοινωνήστε με την Compliance Team στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συνεισφορά

Το Identity Portal και το SSO δημιουργήθηκαν από τους Roland Dalmulder και Sander Potjer, με την υποστήριξη του της Ομάδας Συμμόρφωσης (Compliance Team) για τις νομικές απαιτήσεις και τις δοκιμές.

 

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

profile icon
Τόνια Χανιώτη

Γράφω από μικρή χιλιόμετρα, έχω black χιούμορ και γελάω με τα παθήματα μου. Χρησιμοποιώ το Joomla! εδώ και 11 χρόνια γιατί αλλάζει, εξελίσσεται και με κρατάει σε εγρήγορση. Όπως το SEO. Όπως οι κοινότητες.

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας