Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

Πώς μπορεί ο COVID-19 να επιδράσει θετικά στους δημιουργούς ιστoτόπων

Πώς μπορεί ο COVID-19 να επιδράσει θετικά στους δημιουργούς ιστoτόπων

Για πολλές εταιρείες και οργανισμούς, ο COVID-19 έφερε απροσδόκητα "λουκέτα" και απώλεια θέσεων εργασίας. Ωστόσο, για άλλους, ήταν ένας τρόπος να γίνουν δημιουργικοί πάνω στο πώς να διατηρηθούν οι πόρτες ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένης και της μετάβασης σε ένα virtual – digital (εικονικό-ψηφιακό) επιχειρηματικό μοντέλο.

Για άλλους, η εργασία έχει πραγματικά αυξηθεί, όπως για παράδειγμα σε αυτούς που εργάζονται απομακρυσμένα όπως συντάκτες περιεχομένου ιστοτόπων, διαδικτυακοί έμποροι και διαφημιστές και προγραμματιστές. Τώρα, οι δημιουργοί ιστοτόπων, πολλοί από τους οποίους εργάζονται ήδη ως ελεύθεροι επαγγελματίες από το σπίτι, βλέπουν μια σημαντική ευκαιρία να κάνουν περισσότερα. Να, λοιπόν η αιτία και ο τρόπος  με τον οποίο θα βελτιώσετε τις προοπτικές ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών σας την εποχή του COVID-19.

Απόδοση στα ελληνικά με βάση το άρθρο του John Rampton στο Joomla! Community Magazine με τίτλο How COVID-19 Can Create Positive Results for Website Creators 

Άνοιγμα προς το ηλεκτρονικό επιχειρείν

Παρόλο που πολλές επιχειρήσεις είχαν ήδη παρουσία στο διαδίκτυο μέσω ενός επαγγελματικού ιστοτόπου, ενδέχεται να μην τον έχουν όσο ενημερωμένο χρειάζεται τώρα. Μερικοί είχαν τον ιστότοπό τους απλώς σαν ένα υποκατάστατο με λιτό περιεχόμενο. Αυτές οι επιχειρήσεις προσπαθούν τώρα να ανανεώσουν τους ιστοτόπους τους επειδή αυτοί είναι η μόνη βιτρίνα της επιχείρησής τους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Ως "σανίδα σωτηρίας" για την πελατειακή τους βάση και το κοινό τους, αυτές οι εταιρείες αναζητούν δημιουργούς ιστοτόπων που μπορούν να τους βοηθήσουν να επεκτείνουν την παρουσία τους μέσω ενός πιο ελκυστικού σχεδιασμού με επιπλέον περιεχόμενο, ένα διαδικτυακό σύστημα προγραμματισμού αλλά και επιπλέον τρόπους για εναλλακτικές πωλήσεις. Ίσως χρειαστεί να ανανεώσουν τον ιστότοπό τους για να έχουν μια ψηφιακή βιτρίνα της επιχείρησής τους.

Μια πηγή για πληροφορίες και διασύνδεση

Πολλοί οργανισμοί και εταιρείες χρειάζονται νέους ιστοτόπους για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τον COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει ιστοτόπους φιλικούς τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές που μπορούν να παρέχουν ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την πανδημία, καθώς και ιστοτόπων αφιερωμένους στην παροχή οικονομικής βοήθειας. Σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη, δημόσιοι οργανισμοί και εταιρείες έχουν ξεκινήσει αυτόνομους ιστοτόπων με συγκεκριμένο περιεχόμενο που οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις επιθυμούν να βρουν.

Άλλες επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να αναπτύξουν σελίδες προορισμού των πλοηγούμενων στο web με σχετικό περιεχόμενο ή/και να ξεκινήσουν νέες ενότητες για τον υπάρχοντα ιστότοπό τους. Χρειάζονται δημιουργούς ιστοτόπων που μπορούν να τους βοηθήσουν να παρουσιάσουν αυτό που προσφέρουν στο κοινό τους κατά τη διάρκεια εξέλιξης αυτής της πανδημίας. Αυτά τα είδη κοινού θέλουν άμεσες απαντήσεις σε τυχαίες χρονικές στιγμές, επομένως αυτοί οι ιστότοποι και οι σελίδες προορισμού πρέπει να παραδοθούν γρήγορα.

Ταυτόχρονα, οι εταιρείες θέλουν να ενισχύσουν τον ιστότοπό τους με άλλες πολύτιμες πληροφορίες για το κοινό τους. Ένας ταλαντούχος δημιουργός ιστότοπων μπορεί να εφαρμόσει τις σχεδιαστικές του ευαισθησίες για να καθοδηγήσει μια εταιρεία προς το σωστό συνδυασμό του σχετικού με τον COVID-19 περιεχομένου με της κύρια προσφορά προϊόντων ή υπηρεσιών της εταιρείας.

Μια επαυξημένη εμπειρία χρήστη

Οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι η παραμονή στο σπίτι (καραντίνα) αφήνει στους ανθρώπους πολύ περισσότερο χρόνο ώστε να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο. Έτσι κάθε εταιρεία επιθυμεί αυτό το κοινό-στόχος να επισκέπτεται και να αλληλεπιδρά με τον ιστότοπό της όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσουν την εμπειρία των δημιουργών ιστοτόπων για να βελτιώσουν την εμπειρία του πλοηγούμενου χρήστη.

Για παράδειγμα, ένας δημιουργός ιστότοπου μπορεί να αλλάξει το σχεδιασμό του ιστότοπου συμπεριλαμβάνοντας διακριτές περιοχές όπως μια γραμμή ειδοποιήσεων. Αυτά τα στοιχεία σχεδίασης βοηθούν τις εταιρείες να προσελκύσουν τους επισκέπτες του ιστοτόπου τους στις πληροφορίες που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του νέου ωραρίου λειτουργίας της επιχείρησης, των υπηρεσιών, προϊόντων και άλλων.

Με τόσες πολλές αλλαγές στο σχεδιασμό ενός ιστότοπου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενσωμάτωσης άλλων τύπων εργαλείων και τεχνολογιών, οι εταιρείες πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι ο σχεδιασμός τους για κινητά προσφέρει την ίδια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Παρόλο που το κοινό εργάζεται από το σπίτι ή ξοδεύει περισσότερο χρόνο εκεί, οι κινητές συσκευές εξακολουθούν να είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να επισκεφθεί κάποιος έναν ιστότοπο.

Τεχνική βοήθεια κατά την άνευ προηγουμένου κίνηση στο διαδίκτυο

Οι δημιουργοί ιστοτόπων μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε ορισμένα από τα τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν από την άνευ προηγουμένου υπερφόρτωση που επιβραδύνει πολλούς ιστοτόπους. Για αυτούς τους «ευέλικτους» δημιουργούς ιστοτόπων, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά εταιρείες και οργανισμούς που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια ιδιαίτερα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιδιορθωθούν το συντομότερο δυνατό.

Η ανάληψη δράσης περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ζητημάτων ενός υπερφορτωμένου server, την αφαίρεση περιττών εικόνων και βίντεο από σελίδες για τη βελτίωση της συνολικής λειτουργικότητας του ιστότοπου και τη βελτιστοποίηση των εικόνων για τη μείωση της χρήσης πόρων και εύρους ζώνης διακομιστή (bandwidth). Ορισμένοι δημιουργοί ιστοτόπων ενδέχεται επίσης να είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι οι ιστότοποι έχουν επαρκή προστασία για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο επιθέσεων DDoS.

Ετοιμαστείτε!

Παρά τα πολλά προβλήματα που προκλήθηκαν από τον COVID-19, υπάρχουν επίσης και πολλές ευκαιρίες να βοηθήσετε εταιρείες, κοινότητες και ανθρώπους να τα ξεπεράσουν. Ως δημιουργοί ιστοσελίδων Joomla, η δημιουργικότητα και το ταλέντο σας παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια για την πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να παρέχετε σε εταιρείες και οργανισμούς μια ελκυστική πλατφόρμα ώστε να τις βοηθήσετε να στρέψουν προς τη θετική κατεύθυνση το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να διατηρήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές.

 

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας