Νέα για το Joomla

Ενημέρωση

Ενημέρωση

Δημοσιεύθηκε η Joomla 4 Beta 2

Είστε έτοιμοι για έναν ολοκαίνουργιο κόσμο νέων δυνατοτήτων;

Με χαρά ανακοινώνουμε την δημοσίευση της έκδοσης του Joomla 4.0 Beta 2.

Πιστεύουμε ότι ένα εξαιρετικό προϊόν, όπως το Joomla, μπορεί να γίνει καλύτερο. Με το Joomla 4, είναι διαθέσιμος ένας νέος, καινοτόμος τρόπος που ο καθένας μπορεί να δομήσει και να διαχειριστεί το περιεχόμενό του. Ένα προϊόν που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από μια παγκόσμια κοινότητα εθελοντών.

Σας προσκαλούμε να μεταφορτώσετε, να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε το πακέτο ώστε, με τις δοκιμές όλων μας, να βελτιωθεί η ποιότητα της επικείμενης έκδοση 4.0 και να ανακαλύψετε τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκδοση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση Joomla 4.0 Beta 2 κατευθείαν στο launch.joomla.org χωρίς να αλλάξετε ή να αναβαθμίσετε τον ιστοχώρο σας.

Τι νέο φέρνει το Joomla 4.0;

Έχουμε απόλυτα δεσμευτεί η επόμενη γενιά του Joomla να είναι το καλύτερο Joomla σε όλη την πορεία του. Το Joomla 4 θα προσφέρει απλότητα και καλύτερη εμπειρία χρήστη ενώ ταυτόχρονα είναι ένα πιο ισχυρό σύστημα για προγραμματιστές.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τα βασικα χαρακτηριστικα και τα πλεονεκτήματα του Joomla 4.0. Ρίξτε μια ματιά!

 • Εγκατάσταση σε χρόνο μηδέν: Μια ευκολότερη, πιο γρήγορη και περισσότερο φιλική διαδικασία εγκατάστασης.
 • Ολοκαίνουργιες διεπαφές χρήστη (backend & frontend): Νέα αισθητική και λογική, εύκολο στην κατανόηση και χρήση.
 • Joomla is people first! Το διαδίκτυο είναι για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα πρότυπα είναι προσβάσιμα (επίπεδο AA του WCAG 2.1).
 • Ροή εργασίων (Work Flow): Διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας με προηγμένο και προσαρμόσιμο τρόπο, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.
 • Πλήρως ανακατασκευασμένο Media Manager: Με ένα σαφές και λογικό περιβάλλον εργασίας χρήστη και ενσωματωμένες επιλογές επεξεργασίας εικόνας.
 • Υπηρεσίες Ιστού (Web Services): Κάντε το περιεχόμενό σας προσβάσιμο σε άλλους ιστότοπους και εύκολη την δημιουργία εφαρμογών για κινητά.
 • Χαρακτηριστικά απόλυτης ασφάλειας: Λειτουργίες όπως υποστήριξη για prepared SQL statements, έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να παραμένει θωρακισμένος και ασφαλής.
 • Πρότυπα HTML Mail: Η προσαρμογή των email που αποστέλλονται από τον ιστότοπό σας δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη!
 • Βελτιωμένη και διευρυμένη διεπαφή γραμμής εντολών (CLI): Για ομαλή ενσωμάτωση όλων των επιμέρους εφαρμογών - compponents που χρησιμοποιείτε.
 • Μια πιο καθαρή και πιο ισχυρή βάση κώδικα: Ο κώδικας έχει "καθαριστεί" διεξοδικά, όλες οι λειτουργίες που έχουν καταργηθεί από το Joomla 3.x έχουν αφαιρεθεί και πλέον χρησιμοποιούνται PHP namespaces, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να παρέχουν πιο στιβαρές και καινοτόμες εφαρμογές από ποτέ.
 • Η ισχύς του Joomla Framework συγχωνεύτηκε στο CMS.
 • Ένα βελτιωμένο σύστημα αποστολής συμβάντων.
 • Και πολλά άλλα!

Διαφορές και Βελτιώσεις μεταξύ Beta 1 και Beta 2

 • H Beta 2 έκδοση περιλαμβάνει πάνω από 200 διορθώσεις (bug fixes) από την Beta 1.
 • Επιδιόρθωση προβλήματος που άλλαζε την ζώνη ώρας μετά τη χρήση της κλάσης JDate (# 29270)
 • Προσθήκη b/c break στο πακέτο φίλτρων για την αφαίρεση του όρου blacklist/whitelist σε γραμμές κώδικα με μεγάλο αριθμό υπολειμμάτων από το οικοσύστημα της PHP. Περισσότερες Πληροφορίες »

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε την Beta 2. Θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και θα βοηθήσετε σημαντικά με την αποστολή παρατηρήσεων, αναφορά ζητημάτων και σφαλμάτων μέσω του Joomla CMS Issue Tracker.

Θέλουμε ιδιαίτερα να απευθύνουμε την πρόσκληση αυτή σε όλους τους προγραμματιστές-δημιουργούς επεκτάσεων και προτύπων για το Joomla, που τα προϊόντα τους συμβάλλουν σε μία από τις βασικές δυνατότητες του Joomla, την επεκτασιμότητα του. Αυτή η έκδοση είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε να εργάζεστε για να ετοιμάσετε επεκτάσεις και πρότυπα για τη σταθερή έκδοση του Joomla 4.0

Για μια πλήρη λίστα γνωστών προβλημάτων συμβατότητας με παλαιότερες εκδόσεις για την έκδοση 4.0, ανατρέξτε στην ενότητα Πιθανά προβλήματα συμβατότητας προς τα πίσω στο Joomla 4.0 στον ιστότοπο τεκμηρίωσης.

 

download button J4 BETA

 

Επισκεφτείτε το GitHub για να δείτε όλες τις αλλαγές μεταξύ των εκδόσεων Beta 1 και Beta 2.

Πότε να περιμένουμε τη σταθερή έκδοση του Joomla 4;

Η δημοσίευση των beta εκδόσεων ανοίγει μια περίοδο ελέγχων που το εύρος της εξαρτάται από τα μηνύματα που θα έχουμε από προγραμματιστές και χρήστες. Ελάτε μαζί μας, βοηθήστε στον έλεγχο, αναφέρετε προβλήματα ώστε να βοηθήσετε να είναι αυτή η περίοδος σύντομη. Θέλετε να βοηθήσετε; Τέλεια! Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να το κάνετε.

Μαζί με την stable έκδοση του Joomla 4, θα δημοσιευθεί και η έκδοση Joomla 3.10, που θα παίζει το ρόλο γέφυρας μεταξύ των δύο βασικών εκδόσεων. Θα είναι κατά κύριο λόγο μια έκδοση που περιέχει backports των αλλαγών API από τον κλάδο ανάπτυξης του Joomla 4.0 για να διευκολύνει την κοινότητα στη μετάβαση στην επόμενη μεγάλη έκδοση.

Οι πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό το χρονοδιάγραμμα βρίσκονται στον οδικό χάρτη του έργου.

Πού μπορώ να βρω τεκμηρίωση για το Joomla 4?

Έχουμε αρχίσει να παρέχουμε ορισμένους οδηγούς για να σας βοηθήσουμε με το Joomla 4. Εργαζόμαστε ήδη για να δημοισεύσουμε περισσότερα κείμενα για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις σημαντικές αλλαγές στο Joomla 4. Μπορείτε να βρείτε όσα ήδη έχουμε δημοσιεύσει, όπως πώς να δημιουργήσετε μια προσθήκη ή μια ενότητα για το Joomla 4, συμβάσεις namespaces, prepared statements, χρησιμοποιώντας τις νέες κατηγορίες στοιχείων ιστού και πολλά άλλα εδώ.

Ενθαρρύνουμε τους προγραμματιστές να βοηθήσουν στη σύνταξη της τεκμηρίωσης σχετικά με το Joomla 4 στο docs.joomla.org, για να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους χρήστες καθώς και άλλους κατασκευαστές επεκτάσεων.

Μια σελίδα στο JDocs θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να δουν την υπάρχουσα τεκμηρίωση και τα θέματα τεκμηρίωσης που πρέπει ακόμη να συμπληρωθούν. Σας προσκαλούμε να το ελέγχετε τακτικά, να το ενημερώνετε και να συμβάλλετε δημιουργώντας το περιεχόμενο που λείπει: https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Πώς μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη του Joomla 4;

Για να διασφαλίσουμε ότι η έκδοση 4.0 και οι κύριες λειτουργίες είναι "έτοιμες για παραγωγή", χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, να δοκιμάσετε τις εκδόσεις και να αναφέρετε τυχόν σφάλματα στο issues.joomla.org.

Για να διευκολυνθεί ο έλεγχος που θα κάνετε, είναι δυνατή η ενημέρωση από την έκδοση Beta στην επόμενη έκδοση Beta, RC ή σταθερή (θα παραμείνουμε αυστηροί στην ενημέρωση των διαγραμμένων αρχείων και στην τροποποίηση των αλλαγών SQL).

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε το Joomla 4 το συντομότερο δυνατό. Επομένως, δεν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε πλέον 3.x εκδόσεις πρώτου δεκαδικού, εκτός από το 3.10.

Όλες οι προτάσεις προσθηκης χαρακτηριστικών θα πρέπει να αφορούν την έκδοση 4.1.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας!

Αυτή η έκδοση Joomla 4.0 Beta 2 είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών δουλειάς δεκάδων εθελοντών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεισέφεραν στο έργο του Joomla 4.0.

Ενημέρωση

Joomla 3.9.19 - Ασφάλεια και Βελτιώσεις

Η έκδοση Joomla 3.9.19 δημοσιεύθηκε σήμερα, 2 Ιουνίου 2020. Πρόκειται για security and bug fix release, έκδοση που αντιμετωπίζει 5 θέματα σχετικά με την ασφάλεια και διορθώνει πάνω από 40 προγραμματιστικά λάθη της σειράς 3.x του Joomla, μαζί με κάποιες βελτιώσεις.

Τι περιλαμβάνει η έκδοση 3.9.19;

Σχετικά με την ασφάλεια:

 • Χαμηλή Προτεραιότητα - Core - XSS σε modules heading tag option (αφορά Joomla! 3.0.0 έως 3.9.18) Πληροφορίες »
 • Χαμηλή Προτεραιότητα - Core - Inconsistent default textfilter settings (αφορά Joomla! 2.5.0 έως 3.9.18) Πληροφορίες »
 • Χαμηλή Προτεραιότητα - Core - XSS σε com_modules tag options (αφορά Joomla! 3.0.0 έως 3.9.18) Πληροφορίες »
 • Μεσαία Προτεραιότητα - Core - XSS σε jQuery.htmlPrefilter (αφορά Joomla! 3.0.0 έως 3.9.18) Πληροφορίες »
 • Χαμηλή Προτεραιότητα - Core - CSRF σε com_postinstall (αφορά Joomla! 3.7.0 έως 3.9.18) Πληροφορίες »

Βελτιώσεις εφαρμογής, μεταξύ άλλων:

 • Διόρθωση μη ολοκληρωμένης μετατροπής σε utf8mb4 από την 3.9.17 #29117
 • Διορθώσεις ασφαλείας Backport jQuery 3.5 #28948
 • Δημόσιο τμήμα: Αφαίρεση των button δημιουργίας / επεξεργασίας στοιχείων μενού #29191
 • Αύξηση των ελέγχων ώστε να είναι σίγουρο πως μόνον πραγματικοί διαχειριστές μπορούν να δημιουργούν λογαριασμούς #24738
 • Mail: Υποστήριξη σε dotless domains #28576
 • Αναβάθμιση Codemirror στην τελευταία έκδοση #28691

Μπορείτε στο GitHub να δείτε ολόκληρη τη λίστα των bugs που διορθώθηκαν.

Λήψη Εφαρμογής

Νέες εγκαταστάσεις

Αναβάθμιση

Μεταφορτώστε τα πακέτα αναβάθμισης

Προσοχή: τυχόν διπλότυπα usernames δημιουργούν πρόβλημα στην αναβάθμιση σε 3.9.19, αν αυτή γίνει από έκδοση 3.9.15 ή προγενέστερη. Αν η ιστοσελίδα σας έχει περισσότερους από έναν χρήστες στον πίνακα #__users με το ίδιο username - όνομα χρήστη, γεγονός που αποτελεί ζήτημα ασφάλειας, καθώς ο λανθασμένος λογαριασμός μπορεί να προσεγγιστεί από λάθος κάτοχο λογαριασμού, θα δείτε ένα μήνυμα λάθους, κατά την αναβάθμιση.
Διαβάστε εδώ σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας!

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνεισέφεραν στην έκδοση 3.9! 

Ας κάνουμε την επόμενη έκδοση του Joomla ακόμη καλύτερη

Οι εκδόσεις Joomla 3.10 και 4.0 είναι το επόμενο βήμα. Έχετε κάποια ιδέα για να κάνουμε το Joomla ακόμη καλύτερο; Κάντε τη διαφορά, μοιραστείτε τις ιδέες σας για τη βελτίωση του CMS.

Διαβάστε περισσότερα στο GitHub:

Μπορείτε να μεταφορτώσετε αυτές τις επερχόμενες εκδόσεις από τη σελίδα nightly build (μόνον για δοκιμαστική χρήση, όχι για ιστότοπους σε λειτουργία).

Χρειάζεστε μια πιο εύκολη λύση; Χρησιμοποιήστε το launch.joomla.org - όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση Joomla 3.9.19 ή 4.0 με ένα κλικ- χωρίς να ασχοληθείτε καθόλου με εγκατάσταση ή παραμετροποίηση.

Το Joomla! είναι ένα community driven project, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δική μας συνεισφορά.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

 

Ενημέρωση

Gantry Framework: παρουσίαση και συζήτηση

Τα template frameworks αποτελούν μια εδραιωμένη πραγματικότητα στο χώρο του Joomla, δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθεί με σχετική ευκολία μια δυναμική ιστοσελίδα. Ένα από τα δημοφιλή joomla (και όχι μόνο) template frameworks είναι το gantry, που βρίσκεται στην έκδοση 5. Θα το παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε για αυτό στο Joomla Talks online meetup #5, την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Τα Joomla Talks Online Meetups οργανώνονται από το JUG Athens, που στη σελίδα του στο Meetup μπορείτε να εγγραφείτε και να δηλώσετε συμμετοχή. Οι διαδικτυακές συναντήσεις της ελληνικής κοινότητας ξεκίνησαν τον Απρίλιο και, ως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 4 τέτοιες συναντήσεις, μέσω της πλατφόρμας του zoom,  που είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία, με ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες και διάθεση για συνέχεια.

Οι συναντήσεις αυτές, ένας νέος τρόπος επικοινωνίας για να να έρθουμε σε επαφή με φίλους και συνεργάτες, νέους και παλιούς, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε. Έχουν μόνιμο χαρακτήρα, και να αποτελέσουν μια σταθερά στη λειτουργία της ελληνικής κοινότητας του Joomla. Τα Joomla Talks Online Meetups πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, κάθε δεύτερη Παρασκευή το απόγευμα, στις 7.

Προγραμματίσαμε λοιπόν την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 7, την πέμπτη συνάντησή μας, με θέμα συζήτησης στο Gantry Template Framework, ένα από τα δημοφιλλή template frameworks που υπάρχουν διαθέσιμα για το Joomla.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι συζητήσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας του zoom, η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο καθένας / καθεμία μπορεί να συμμετάσχει χωρίς κανένα περιορισμό στη συζήτηση. Η συζήτηση μεταδίδεται, σε πραγματικό χρόνο, και από το κανάλι μας στο youtube, όπου η συμμετοχή όποιου παρακολουθεί είναι περιορισμένη στην υποβολή σχολίων και ερωτημάτων.

Δηλώστε συμμετοχή και συνδεθείτε εδώ.

Θέλεις να μας προτείνεις θέματα προς συζήτηση για τα επόμενα Joomla Talks Online Meetups; Περιμένουμε την ιδέα σου εδώ.

Θέλεις να παρακολουθήσεις βίντεο από τις προηγούμενες συζητήσεις; Αναζήτησέ τα εδώ.

Φυσικά, ζωντανά είναι και τα υπόλοιπα κανάλια επικοινωνίας της ελληνικής κοινότητας.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως όταν η φάση της κοινωνικής αποστασιοποίησης περάσει, θα είμαστε όλοι μαζί, στο συνέδριο της ελληνικής κοινότητας JoomlaTalks 2020, στις 3 Οκτωβρίου 2020, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Χορηγοί Συνεδρίου JoomlaTalks 2020

Χρυσοί Χορηγοί

onscreen
akeeba

Ασημένιοι Χορηγοί

tassos
iphost
Client 1

Χάλκινοι Χορηγοί

upward
e-base
web-expert
easylogic
Client 1
Client 1
Ενημέρωση

Δημοσιεύθηκε η Joomla 4 Beta

Το Joomla Project με χαρά ανακοινώνει ότι είναι διαθέσιμη η έκδοση Joomla 4.0 Beta

Πιστεύουμε ότι ένα εξαιρετικό προϊόν, όπως το Joomla, μπορεί να γίνει καλύτερο. Με το Joomla 4, είναι διαθέσιμος ένας νέος, καινοτόμος τρόπος που ο καθένας μπορεί να δομήσει και να διαχειριστεί το περιεχόμενό του, ένα προϊόν που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από μια παγκόσμια κοινότητα εθελοντών.

Το Joomla 4 σας προσφέρει μια πλατφόρμα αξιόπιστη, σταθερή, ασφαλή και πλήρως εξοπλισμένη με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για τη δημιουργία οποιουδήποτε ιστότοπου.

Σας προσκαλούμε να μεταφορτώσετε, να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε το πακέτο ώστε, με τις δοκιμές όλων μας, να βελτιωθεί η ποιότητα της επικείμενης έκδοση 4.0 και να ανακαλύψετε τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκδοση.

Τι είναι καινούριο στο Joomla 4;

Έχουμε απόλυτα δεσμευτεί η επόμενη γενιά του Joomla να είναι το καλύτερο Joomla σε όλη την πορεία του. Το Joomla 4 θα προσφέρει απλότητα και καλύτερη εμπειρία χρήστη ενώ ταυτόχρονα είναι ένα πιο ισχυρό σύστημα για προγραμματιστές.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω σύντομη λίστα βασικών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων του Joomla 4.0:

 • Εγκατάσταση σε χρόνο μηδέν: μια ευκολότερη, πιο γρήγορη και περισσότερο φιλική διαδικασία εγκατάστασης
 • Ολοκαίνουργιες διεπαφές χρήστη (backend και frontend): νε νέα αισθητική και λογική, εύκολο στην κατανόηση και χρήση
 • Το διαδίκτυο δείναι για όλους, χωρίς αποκλεισμούς: στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα πρότυπα είναι προσβάσιμα (επίπεδο AA του WCAG 2.1) 
 • Ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Media Manager: με ένα σαφές και λογικό περιβάλλον εργασίας χρήστη και ενσωματωμένες επιλογές επεξεργασίας εικόνας.
 • Μια νέα ροή εργασίας: διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας με προηγμένο και προσαρμόσιμο τρόπο, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.
 • Υπηρεσίες Ιστού: κάντε το περιεχόμενό σας προσβάσιμο σε άλλους ιστότοπους και για εύκολη δημιουργία εφαρμογών για κινητά.
 • Χαρακτηριστικά απόλυτης ασφάλειας: Λειτουργίες όπως υποστήριξη για prepared SQL statements, έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να παραμένει θωρακισμένος και ασφαλής.
 • Πρότυπα HTML Mail : Η προσαρμογή των email που αποστέλλονται από τον ιστότοπό σας δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη!
 • Βελτιωμένη και διευρυμένη διεπαφή γραμμής εντολών (CLI): για ομαλή ενσωμάτωση όλων των επιμέρους εφαρμογών - compponents χρησιμοποιείτε.
 • Μια πιο καθαρή και πιο ισχυρή βάση κώδικα: Ο κώδικας έχει καθαριστεί διεξοδικά, όλες οι λειτουργίες που έχουν καταργηθεί από το Joomla 3.x έχουν αφαιρεθεί και χρησιμοποιούμε PHP namespaces, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να παρέχουν πιο στιβαρές και καινοτόμες εφαρμογές από ποτέ
 • Η ισχύς του Joomla Framework συγχωνεύτηκε στο CMS.
 • Ένα βελτιωμένο σύστημα αποστολής συμβάντων
 • Και πολλά άλλα!

Θέλετε να δοκιμάσετε την Joomla 4.0 Beta χωρίς να παρεμβείτε στους ιστοτόπους που διαθέτετε; Ελέγξτε την στο launch.joomla.org

Σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκδοση;

Πρόκειται για μια έκδοση BETA release, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για δοκιμαστικές ιστοσελίδες. Αυτή η έκδοση έχει συγχωνευθεί με την τελευταία σταθερή έκδοση του Joomla και περιλαμβάνει όλες τις νέες δυνατότητες του Joomla 4.

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε αυτήν την έκδοση και θα είμαστε πολύ ευγνώμονες να έχουμε όλα τα σχόλιά σας, εκτός από την αναφορά ζητημάτων και σφαλμάτων στο Joomla CMS Issue Tracker.

Θέλουμε ιδιαίτερα να απευθύνουμε την πρόσκληση αυτή σε όλους τους προγραμματιστές-δημιουργούς επεκτάσεων και προτύπων για το Joomla, που τα προϊόντα τους συμβάλλουν σε μία από τις βασικές δυνατότητες του Joomla, την επεκτασιμότητα του. Αυτή η έκδοση είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε να εργάζεστε για να ετοιμάσετε επεκτάσεις και πρότυπα για τη σταθερή έκδοση του Joomla 4.0.

Για μια πλήρη λίστα γνωστών προβλημάτων συμβατότητας με παλαιότερες εκδόσεις για την έκδοση 4.0, ανατρέξτε στην ενότητα Πιθανά προβλήματα συμβατότητας προς τα πίσω στο Joomla 4.0 στον ιστότοπο τεκμηρίωσης.

Download Joomla 4.0 Beta

Πότε να περιμένουμε τη σταθερή έκδοση Joomla 4;

Η δημοσίευση της έκδοσης beta ανοίγει μιαπερίοδο ελέγχων που το εύρος της εξαρτάται από τα μηνύματα που θα έχουμε από προγραμματιστές και χρήστες. Ελάτε μαζί μας, βοηθήστε στον έλεγχο, αναφέρετε προβλήματα ώστε να βοηθήσετε να είναι αυτή η περίοδος μικρή. Θέλετε να βοηθήσετε; Τέλεια! Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς νμπορείτε να το κάνετε.

Μαζί με την stable έκδοση του Joomla 4, θα δημοσιεύσουμε και την έκδοση  Joomla 3.10, που θα παίζει το ρόλο γέφυρας μεταξύ των δύο βασικών εκδόσεων. Θα είναι κατά κύριο λόγο μια έκδοση που περιέχει backports των αλλαγών API από τον κλάδο ανάπτυξης του Joomla 4.0 για να διευκολύνει την κοινότητα στη μετάβαση στην επόμενη μεγάλη έκδοση.

Οι πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό το χρονοδιάγραμμα βρίσκονται στον οδικό χάρτη του έργου.

Πού μπορώ να βρω τεκμηρίωση για το Joomla 4?

Έχουμε αρχίσει να παρέχουμε ορισμένους οδηγούς για να σας βοηθήσουμε με το Joomla 4. Εργαζόμαστε ήδη για να δημοισεύσουμε περισσότερα κείμενα για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις σημαντικές αλλαγές στο Joomla 4. Μπορείτε να βρείτε τα υπάρχοντα, όπως πώς να δημιουργήσετε μια προσθήκη ή μια ενότητα για το Joomla 4, συμβάσεις namespaces, prepared statements, χρησιμοποιώντας τις νέες κατηγορίες στοιχείων ιστού και πολλά άλλα εδώ.

Ενθαρρύνουμε τους προγραμματιστές να βοηθήσουν στη σύνταξη της τεκμηρίωσης σχετικά με το Joomla 4 στο docs.joomla.org για να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους χρήστες καθώς και άλλους κατασκευαστές επεκτάσεων.

Μια σελίδα JDocs θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να δουν την υπάρχουσα τεκμηρίωση και τα θέματα τεκμηρίωσης που πρέπει ακόμη να συμπληρωθούν. Σας προσκαλούμε να το ελέγχετε τακτικά, να το ενημερώνετε και να συμβάλλετε δημιουργώντας το περιεχόμενο που λείπει: https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Πώς μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη του Joomla 4;

Για να διασφαλίσουμε ότι η έκδοση 4.0 και οι κύριες λειτουργίες μας είναι "έτοιμες για παραγωγή", χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, να δοκιμάσετε τις κυκλοφορίες και να αναφέρετες τυχόν σφάλματα στο issues.joomla.org.

Για να διευκολυνθεί ο έλεγχος που θα κάνετε, είναι δυνατή η ενημέρωση από την έκδοση Beta στην επόμενη έκδοση Beta, RC ή σταθερή (θα παραμείνουμε αυστηροί στην ενημέρωση των διαγραμμένων αρχείων και στην τροποποίηση των αλλαγών SQL).

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε το Joomla 4 το συντομότερο δυνατό. Επομένως, δεν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε πλέον 3.x εκδόσεις πρώτου δεκαδικού, εκτός από το 3.10.

Όλες οι προτάσεις προσθηκης χαρακτηριστικών πρέπει να αφορούν την έκδοση 4.1.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας!

Αυτή η έκδοση Joomla 4.0 Beta είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών δουλειάς δεκάδων εθελοντών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεισέφεραν στο έργο της Joomla 4.0.

Ενημέρωση

Tι νέο φέρνει η έκδοση Joomla4;

Στις αρχές Απριλίου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων της ελληνικής κοινότητας Joomla. Με τα JoomlaTalks #apo_to_spiti, υιοθετήσαμε το νέο τρόπο επικοινωνίας εν μέσω καραντίνας για να μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με φίλους και συνεργάτες, νέους και παλιούς, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε.

Ως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 3 τέτοιες συναντήσεις, μέσω της πλατφόρμας του zoom, συναντήσεις που είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία, με ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες και διάθεση για συνέχεια. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας.

Με τη λήξη της καραντίνας, αποφασίσαμε ότι οι συναντήσεις αυτές πρέπει να πάρουν ένα μόνιμο χαρακτήρα, και να αποτελέσουν μια σταθερά στη λειτουργία της ελληνικής κοινότητας του Joomla.

Τα Joomla Talks Online Meetups, όπως είναι η νέα ονομασία των συναντήσεων αυτών, έχουμε σχεδιάσει να πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, κάθε δεύτερη Παρασκευή το απόγευμα, στις 7.

Προγραμματίσαμε λοιπόν την Παρασκευή, 22 Μαϊου, στις 7, την τέταρτη συνάντησή μας, με θέμα συζήτησης τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης Joomla4, που η δημοσίευση της beta αναμένεται τις ερχόμενες 3-4 εβδομάδες.

Τα Joomla Talks Online Meetups οργανώνονται από το JUG Athens, που στη σελίδα του στο Meetup μπορείτε να εγγραφείτε και να δηλώσετε συμμετοχή.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι συζητήσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας του zoom, η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο καθένας / καθεμία μπορεί να συμμετάσχει χωρίς κανένα περιορισμό στη συζήτηση. Η συζήτηση μεταδίδεται, σε πραγματικό χρόνο, και από το κανάλι μας στο youtube, όπου η συμμετοχή όποιου παρακολουθεί είναι περιορισμένη στην υποβολή σχολίων και ερωτημάτων.

Δηλώστε συμμετοχή και συνδεθείτε εδώ.

Θέλεις να μας προτείνεις θέματα προς συζήτηση για τα επόμενα Joomla Talks Online Meetups; Περιμένουμε την ιδέα σου εδώ.

Update: Παρακολουθήστε το video από το Joomla Talks Online Meetup-4

 

Θέλεις να παρακολουθήσεις βίντεο από τις προηγούμενες συζητήσεις; Αναζήτησέ τα εδώ.

Διαβάστε επίσης το κείμενο: Joomla 4, τι να περιμένουμε;

Φυσικά, ζωντανά είναι και τα υπόλοιπα κανάλια επικοινωνίας της ελληνικής κοινότητας.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως όταν η φάση της κοινωνικής αποστασιοποίησης περάσει, θα είμαστε όλοι μαζί, στο συνέδριο της ελληνικής κοινότητας JoomlaTalks 2020, στις 3 Οκτωβρίου 2020, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Χορηγοί Συνεδρίου JoomlaTalks 2020

Χρυσοί Χορηγοί

onscreen
akeeba

Ασημένιοι Χορηγοί

tassos
iphost
Client 1

Χάλκινοι Χορηγοί

upward
e-base
web-expert
easylogic
Client 1
Client 1

Σελίδα 1 από 15

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του joomla
Κατασκευή Ιστοσελίδων Joomla - Συντήρηση - Φιλοξενία: Onscreen Web Services

Στείλτε μας μήνυμα