Νέα για το Joomla

Ενημέρωση

Ενημέρωση

Joomla 3.9.10 - Επίλυση προγραμματιστικού λάθους

Η έκδοση Joomla 3.9.10 που δημοσιεύθηκε σήμερα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προγραμματιστικό λάθος της έκδοσης 3.9.9, που αφορά όλους τους ιστοτόπους που έχουν και κάποια άλλη γλώσσα, πέραν της αγγλικής, και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων.

Στη σχετική σελίδα στο JDocs θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και τον τρόπο επίλυσής του. 

Πληροφορίες για όσους έχουν ήδη αναβαθμίσει στην έκδοση 3.9.9

Λόγω μιας λανθασμένης αλλαγής στην Sql, η αντιστοίχηση των templates styles στις γλώσσες πειεχομένου χάθηκε. Δυστυχώς, πρόκειται για μη αναστρέψιμο λάθος. Χρειάζεται:

  • είτε να επαναφέρετε τα δεδομένου χειροκίνητα, αναβαθμίζοντας στην έκδοση 3.9.10 και κατόπιν επεξεργαζόμενοι το κάθε template style και χρησιμοποιώντας το πεδίο “Default” στην απαραίτητη γλώσσα
  • είτε να επαναφέρετε το backup της έκδοσης 3.9.8, ώστε να αντακτηθούν τα σχετικά δεδομένα πριν την αναβάθμσιη στην 3.9.10.

Θέλουμε, στο σημείο αυτό, να απολογηθούμε στους χρήστες μας. Ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε έκδοση που περιέχει ένα σοβαρό λάθος συνιστά πρόβλημα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με απώλεια δεδομένων ιστοτόπων. Και αυτό είναι για μας μια κόκκινη γραμμή. Θα προχωρήσουμε αναζητώντας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις πρακτικές ελέγχου και δημοσίευσης των νέων εκδόσεων και θα ανακοινώσουμε τη διαδικασία στην οποία θα καταλήξουμε το συντομότερο δυνατόν.

Το μόνο που μπορούμε αυτή τη στιγμή να σημειώσουμε είναι ότι το σφάλμα ενσωματώθηκε στον κώδικα κατά την ανάπτυξη της έκδοσης 3.9.9 και δυστυχώς δεν εντοπίστηκε την εβδομάδα που μεσολάβησε από την έκδοση της 3.9.9 Release Candidate ως την 3.9.9.

Λήψη Εφαρμογής

Νέες εγκαταστάσεις

Αναβάθμιση

Μεταφορτώστε τα πακέτα αναβάθμισης

Bοηθήστε μας στον έλεγχο των εκδόσεων

Θέλουμε να βελτιώσουμε την αξιοπιστία των stable releases, και αναζητούμε περισσότερους εθελοντές να ελέγχουν τις Release Candidates. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δυνατότητες ή γνώσεις, παρά η εγκατάσταση μιας pre-release και η συγεκκριμένη διαδικασία αναφοράς λαθών. 

Θέλετε να είστε ένας από αυτούς που θα συμβάλλουν στις νέες δυνατότητες και στην αξιοπιστία του Joomla 4; δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής, αρκεί να συντονιστείτε και εσείς, μαζί με εκατοντάδες joomlers από όλο τον κόσμο στο παγκόμιο event Pizza, Bugs and Fun, στις 19 Οκτωβρίου 2019. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Το Joomla! είναι ένα community driven project, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δική μας συνεισφορά.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic