Νέα για το Joomla

Ενημέρωση

Ενημέρωση

Η πρώτη συνάντηση του Joomla! User Group (JUG) Athens

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαϊου το πρωί η πρώτη συνάντηση των Joomlers στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ThinkingCup Meeting Room, σε ένα ιδιαίτερα θερμό και ευχάριστο κλίμα μεταξύ των παρευρισκομένων. Από τη συνάντηση και τις συζητήσεις των μελών της κοινότητας αποτέλεσε κοινό συμπέρασμα το υψηλό επίπεδο εξοικείωσης με το Joomla!  και η ανάγκη για ανταλλαγή απόψεων σε τεχνικά θέματα αλλά και θέματα επιχειρηματικότητας.

Οι Joomlers είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους. Θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν στο πρώτο αυτό meeting αποτέλεσαν τα ακόλουθα:

  • Ανασκόπηση και σχόλια επί των παρουσιάσεων του JoomlaTalks 2019.
  • Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την παρούσα κατάσταση του Joomla! στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
  • Σχολιασμός και ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με το πως αντιμετωπίζουν το Joomla! και γενικά τα CMSs οι πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Το επερχόμενο event του Pizza, Bugs and Fun το οποίο θα αποτελέσει και το μεγάλο παγκόσμιο γεγονός συνεργασίας μεταξύ των μελών της παγκόσμιας κοινότητας.
  • Προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση των επόμενων JUG meetings σε επίπεδο χώρου και θεματικών. Η πρόταση για σύντομες παρουσιάσεις (η οποία είχε από παλαιότερα συζητηθεί) αποτέλεσε την κυρίαρχη ιδέα για τα επόμενα JUG meetings.
  • Συζητήθηκαν τρόποι εμπλοκής με την παγκόσμια κοινότητα, τα κανάλια πληροφοριών και οι ομάδες που υπάρχουν.
  • Ο περιορισμός των καναλιών επικοινωνίας μεταξύ των μελών της Ελληνικής κοινότητας έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να παρακολουθούν τις πληροφορίες και τα νέα της τα μέλη της.
  • Η διερεύνηση πιθανών παρουσιάσεων που μπορούν να γίνουν σε σχολές ή στο πλαίσιο εκδηλώσεων. 
  • Η συμμετοχή του JUG στο επερχόμενο παγκόσμιο συνέδριο του Joomla! στο Λονδίνο τον Νοέμβριου του 2019.

Συγκεκριμένα στο πρώτο JUG Athens meeting παρευρέθηκαν οι Μανώλης Αξυπόλυτος, Δημήτρης Γαλανόπουλος, Χάρης Ζησιμόπουλος, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Χρήστος Καρράς, Βασίλης Κώτσιας, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Βαγγέλης Μπέλλος, Άρης Ντάτσης (μέσω Skype), Αχιλλέας Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Συγκιρίδης, Δημήτρης Τρίκκας Η επόμενη συνάντηση θα ανακοινωθεί σύντομα στα υπάρχοντα κανάλια επικοινωνίας: την ιστοσελίδα, το Facebook Group, το κανάλι Greek Community του Glip καθώς και στη σελίδα του JUG Athens στο Meetup.

 

Το Joomla! είναι ένα community driven project, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δική μας συνεισφορά.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic