Pizza, Bugs & Fun

Παγκόσμια συνάντηση για την ανάπτυξη του Joomla!

Pizza, Bugs & Fun 2019 @ The Cube Athens

Pizza, Bugs & Fun 2019 @ The Cube Athens

Στις 19 Οκτωβρίου 2019, εκατοντάδες joomlers σε όλο τον κόσμο συντονίζονται και συμμετέχουν στην ανάπτυξη του Joomla 4, ελέγχοντας διορθώσεις στον κώδικα, γράφοντας και μεταφράζοντας κείμενα τεκμηρίωσης, και, προπαντός, διασκεδάζοντας όλοι μαζί.

Στην Ελλάδα το Joomla Users Group (JUG) Athens συμμετέχει σε αυτό το παγκόσμιο event, οργανώνοντας το Pizza Bugs and Fun στο φιλόξενο The Cube Athens! Το JUG Athens θα συμμετάσχει φέτος και για πρώτη φορά! Μέσα από την ομαδικότητα, την καλή διάθεση αλλά και τις άφθονες πίτσες, τα μέλη του JUG Athens, καλούνται να ανακαλύψουν bugs, να προτείνουν και να ελέγξουν βελτιώσεις που θα ενισχύσουν διάφορα σημεία του παγκόσμιου project “Joomla 4”.

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν στο The Cube Athens, ένα μοναδικό μέρος στην καρδιά της Αθήνας όπου οι καινοτόμες ιδέες των ανθρώπων γίνονται πραγματικότητα με κοινό παρονομαστή τη θετική ενέργεια που πηγάζει από μέσα του.

Σε ποιούς απευθύνεται το PBF19;

Σε όλους όσους αγαπούν τη συνεργασία και τον ανοικτό κώδικα! Τα μόνα απαραίτητα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος είναι ομαδικότητα, συμβιβασμό με την Ιταλική κουζίνα (pizza!) και φυσικά αγάπη προς το Joomla CMS και τον τρόπο που αυτό βελτιώνει το Web! Δε χρειάζεται κάποιος να είναι Web Developer για να βοηθήσει, αρκεί να χρησιμοποιεί το Joomla ως εργαλείο ανάπτυξης ιστοσελίδων και εφαρμογών και να θέλει να προσφέρει σε αυτό.

Πώς θα συμμετάσχω;

Το event περιλαμβάνει δύο κύριους τομείς δραστηριοποίησης και συμβολής για τους συμμετέχοντες, δίχως να περιοριζόμαστε σε αυτούς, ασφαλώς:

  • το Bug Confirmation και το Patch Testing όπου θα πρέπει με τη χρήση του Patch Tester να επιβεβαιωθεί κάποιο Bug και να ελεγχθεί το εκάστοτε Patch του Joomla 4. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Patch Tester https://docs.joomla.org/Testing_Joomla!_patches/el. Επίσης, χρήσιμο video στα αγγλικά https://www.youtube.com/watch?v=zmnWkMisdJk
  • αντίστοιχα όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν στο πολύ σημαντικό κομμάτι του Joomla! Project, την τεκμηρίωση. Με μία εγγραφή στο docs.joomla.org οι συμμετέχοντες μπορούν να εμπλουτίσουν την υφιστάμενη τεκμηρίωση ή να μεταφράσουν την ήδη δημοσιευμένη από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

Για να μπορείς να συνεισφέρεις ενεργά και αποτελεσματικά,  θα χρειαστεί να φέρεις / προετοιμάσεις τα παρακάτω:

  • Το προσωπικό σου Laptop/Notebook
  • Ένα λογαριασμό στο Glip (RingCentral) για να μπορείς να μιλήσεις με την κοινότητα και να προτείνεις ιδέες και λύσεις
  • Ένα λογαριασμό στο GitHub για να μπορείς να δεις τις αλλαγές που γίνονται και να ανεβάσεις τις δικές σου
  • Μία τοπική εγκατάσταση του Joomla 4. Αυτό είναι προαιρετικό καθώς θα υπάρχουν έτοιμα online installations από την Κοινότητα για χρήστες που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την εγκατάσταση του Joomla!

Χρειάζεται να ανακαλύψω νέα bugs;

Το Joomla 4 έχει ακόμη αρκετά από σφάλματα και βελτιώσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί, οπότε μην ανησυχείς, υπάρχει προκαθορισμένη εργασία που πρέπει να γίνει για να μπορέσουν να ενσωματωθούν στον πυρήνα του Joomla! Οι νέες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο Joomla πρέπει πάντα να δοκιμαστούν πριν ενσωματωθούν στην επίσημη έκδοση. Τις περισσότερες φορές χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά ώστε το Joomla! να γίνει καλύτερο!

Τέλος, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους ενθουσιώδεις χρήστες του Joomla, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες γνώσεις τους. Είμαστε ευγνώμονες για οποιαδήποτε υποστήριξη! Η συμμετοχή είναι δωρεάν, καθώς και τα αναψυκτικά με την πίτσα.

Όσοι θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τα νέα που αφορούν το επερχόμενο PBF παρακαλούμε να μείνουν συντονισμένοι στα κανάλια της ελληνικής κοινότητας:

Λίγα λόγια για το The Cube Athens

Το Cube είναι ένα μέρος για ανθρώπους που αγαπούν την καινοτομία, είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ενεργά εργάζονται για τη θετική αλλαγή των πραγμάτων.

cube1

Το Cube είναι η στέγη για πολλές ελληνικές και διεθνείς startups, digital nomads, designers, developers και change makers. Δεν είναι μόνον ένα startup συνεργατικού χώρου, accelerator ή incubator: το Cube είναι ένα σημείο συνάντησης των κοινοτήτων όπου τα μέλη του ενθαρρύνονται στη γνώση, στο διαμοιρασμό ειδικών γνώσεων και την ανταλλαγή εμπειριών, γιορτάζοντας την επιτυχία μαζί.

cube2

Στους 7 ορόφους του κτιρίου παρέχονται γραφεία, δωμάτια για meeting,  χώροι σεμιναρίων, για workshops ή για events. Το Cube φιλοξενεί 20 startup εταιρείες στους συντελεστές των οποίων συμπεριλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο καινοτόμα άτομα της χώρας μας.

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας