Για το Joomla, και όχι μόνο

Κείμενα

Τα επόμενα βήματα της ελληνικής κοινότητας

Πριν 10 μέρες, δημοσίευσα ένα κείμενο που ανέφερε πως η ελληνική κοινότητα του joomla, το joomla.gr δηλαδή, κάνει μια νέα αρχή. Με την επιστροφή μου από τη Ρώμη, όπου παρακολούθησα το Joomla! World Coference 2017, θέλω να δώσω κάποιες διευκρινήσεις, να εξειδικεύσω το πώς φαντάζομαι αυτό το νέο ξεκίνημα.

Θυμίζοντας πως joomla! σημαίνει όλοι μαζί, πρώτα από όλα πρέπει να ζητήσω την εθελοντική συμμετοχή όσων περισσότερων φίλων του joomla! είναι δυνατόν. Συμμετοχή σε όποια από τις νέες διαδικασίες ο καθένας θέλει και μπορεί. Και οι διαδικασίες αυτές είναι πολλές. 

 Ας τις σκιαγραφήσουμε, ξεκινώντας από το τι δεν θα αλλάξει, στην ελληνική κοινότητα του joomla!: Μιλάω για τις σταθερές μας:

 • είναι το όνομά μας, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως joomla.gr
 • ο σεβασμός σε όλους τους φίλους του joomla, σε όσους το χρησιμοποιούν και χρειάζονται υποστήριξη και ενημέρωση
 • ο εθελοντικός χαρακτήρας της προσφοράς όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες της κοινότητας
 • η αναγνώριση της προσφοράς όσων αφιερώνουν χρόνο και δυνάμεις για να υπάρχει και να αναπτυχθεί η ελληνική κοινότητα
 • η υπεράσπιση του ελεύθερου λογισμικού και του ανοικτού κώδικα
 • η σχέση μας με τη διεθνή κοινότητα του joomla!, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το joomla.org

Από κει και πέρα, θα ζητούσα να αλλάξουμε τα πάντα:

 • το εικαστικό μας, το λογότυπό μας και την εμφάνιση της ιστοσελίδας μας. Να γίνει πιο λειτουργική και χρήσιμη στον αναγνώστη, που είναι ο φίλος του joomla!
 • το περιεχόμενο της διαδικτυακής μας παρουσίας, που είναι αναγκαίο να διευρυνθεί, όσο γίνεται περισσότερο. Δίνοντας κάποιες ιδέες, θα πρότεινα
  •     την άμεση υλοποίηση της απόφασής μας να δημοσιευσουμε έναν κατάλογο ελληνικών ιστοσελίδων βασισμένων στο joomla!
  •     την επαναενεργοποίηση της παρουσίας μας στο youtube, με video παρουσιάσεων και οδηγιών για τη χρήση του joomla!
  •     τον εμπλουτισμό του κομματιού του joomla.gr που παρουσιάζει οδηγίες, tutorials και tips, για την καθημερινή διαχείριση της εφαρμογής
 • η δραστηριότητά μας πρέπει να αποκτήσει μια δυναμική εξωστρέφεια. 
  •     πρότασή μου είναι να διοργανώσουμε, μέσα στο 2018, δυο δημόσιες εκδηλώσεις, για παράδειγμα ένα workshop την άνοιξη και μια ημερίδα το φθινόπωρο.
  •     θα πρέπει να επιδιώκουμε την παρουσία μας σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με το αντικείμενό μας, όπως για παράδειγμα το συνέδριο Fosscom ή κάτι ανάλογο, όπου η ελληνική κοινότητα του joomla! θα πρέπει να είναι παρούσα, με όποιον τρόπο μπορεί.

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις όλων των φίλων από την ελληνική κοινότητα, παλιών και καινούριων. Και περισσότερο, θα ήθελα να δω τη διαθεσιμότητά τους, για μια συμμετοχή και βοήθεια, που έχει από μόνη της ιδιαίτερη σημασία.

Φιλοδοξώ μέσα στο Δεκέμβρη να οργανώσουμε μια πρώτη συνάντηση όσων θέλουν να συζητήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτή τη νέα αρχή. Περιμένω λοιπόν προτάσεις, και διαθεσιμότητα, με ένα μήνυμα στο contact@joomla.gr

Να τα πούμε, σύντομα.

Μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο ή να δηλώσετε τη διαθεσιμότητά σας και στο forum, στη σχετική ανάρτηση.

Άρης Ντάτσης

Αρης Ντάτσης

Το Joomla είναι στο μυαλό μου συνώνυμο με την Κοινότητα και το Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχω στο joomla project από το ξεκίνημά του, ενεργός joomler, έχω ιδρύσει την ελληνική κοινότητα του joomla.gr και είμαι παρών στη διεθνή κοινότητα στο joomla.org.

Στην επαγγελματική μου ζωή, διευθύνω την Onscreen Web Services.
Είμαι σίγουρος πως #ΜεΤοJoomlaΌλαΓίνονταιΚαλύτερα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic