Νέα για το Joomla

Ενημερώσεις - Εκδόσεις

To Joomla 4 είναι εδώ!

To Joomla 4 είναι εδώ!

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Joomla! Ελάτε να την γιορτάσουμε!
Η κοινότητα του Joomla γιορτάζει τα 16α γενέθλια του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… Μετά από 9 χρόνια σκληρής δουλειάας των εθελοντών, με υπερηφάνια ανακοινώνουμε την δημοσίευση της έκδοσης, Joomla 4.0 και μαζί της "έκδοσης γέφυρα" Joomla 3.10.

 

Τι είναι η έκδοση Joomla 4;

Η έκδοση Joomla 4 είναι η τελευταία κύρια έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι ένα πλήθος νέων δυνατοτήτων έρχονται. Ολα έχουν επανασχεδιαστεί, επαναξιολογηθεί και φυσικά έχουν εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες.

Αλλά κυρίως, το Joomla 4.0 είναι σχεδιασμένο για εσένα, είναι σχεδιασμένο για όλους! Joomla4All!
Μπορείτε να δημιουργήσετε νέα sites, να αναβαθμίσετε από τις RC εκδόσεις ή και από την έκδοση 3.10, ακόμα και από εκδόσεις της σειράς 2.5.

Είτε είστε ιδιώτης, blogger, web agency ή μια πολυεθνική το Joomla είναι μία εξαιρετική επιλογή!

 

Πώς θα με ωφελήσει η έκδοση Joomla 4;
Επισκέψου το joomla.org/4

 

Που μπορώ να κατεβάσω το Joomla 4;

Νέα εγκατάσταση Joomla 4
https://downloads.joomla.org/cms/joomla4/4-0-0/Joomla_4-0-0-Stable-Full_Package.zip?format=zip

Αναβάθμιση σε Joomla 4
https://downloads.joomla.org/cms/joomla4/4-0-0

 

Νέα εγκατάσταση Joomla 3.10
https://downloads.joomla.org/cms/joomla3/3-10-0/Joomla_3-10-0-Stable-Full_Package.zip?format=zip

Αναβάθμιση σε Joomla 3.10
https://downloads.joomla.org/cms/joomla3/3-10-0

 

Θέλετε να δοκιμάσετε το Joomla 4 και να γνωρίσετε τις νέες δυνατότητες, χωρίς να κάνετε εγκατάσταση; Εχουμε την λύση: Μπορείτε να δοκιμάσετε το Joomla 4.0 στο launch.joomla.org

 

[Usual button] New installation instructions and technical requirements

 

Πως μπορώ να αναβαθμίσω το site μου στην έκδοση Joomla 4;

Μην αγχώνεστε, δεν θα είστε μόνοι. Θα σας οδηγήσουμε στην διαδικασία του mini-migration.

Το πρώτο βήμα είναι να αναβαθμίσετε  στην έκδοση Joomla 3.10. Σας προτείνουμε να διαβάσετε την τεκμηρίωση Joomla 3.10 The Pre-update Checker. Η δυνατότητα ελέγχου συμβατότητας θα σας ενημερώσει για το ποιες επεκτάσεις είναι συμβατές με την νέα έκδοση Joomla 4.0 ώστε να αποφύγετε πιθανά προβήματα (εκπληκτικό ε;).
And then, you just have to follow our step by step tutorials. You can find them on our official documentation at https://docs.joomla.org/Why_Migrate. Planning is the most important part of the mini-migration process. See https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x to start with. At the bottom of that doc, you can then proceed to the step by step for mini-migration from 3.10 to 4.x. and specifically start with planning at (you’ll find plenty of information and tutorial about Joomla 4 on JDocs).

Σημείωηση: Προτείνουμε να κάνετε πρώτα ένα τεστ της διαδικασία αναβάθμισης σε ένα αντίγραφο του site σας.

You may also wonder if you have to migrate ASAP? You can take your time, we’ll support 3.10 for 2 more years. So your site is not at risk if you don’t upgrade now. And don’t forget that some of your extensions may not be yet ready for Joomla 4 (even though most developers have done a great job offering a Joomla 4 test version for a while - you can read articles about these extensions on the Joomla Community Magazine).

 

Joomla 4 is out, Διαδώστε το!

Διαδώστε παντού ότι το Joomla 4.0 δημοσιεύτηκε.
Χρησιμοποιήστε τα hashtag #Joomla4 και #Joomla4All, μοιραστείτε το Joomla 4 video, στείλτε το διαφημιστικό φυλλάδιο του Joomla 4 στους πελάτες σας ή προσθέστε το στο επαγγελματικό σας site (Μπορείτε να το βρείτε στο https://joom.la/J4brochure).

 

Η έκδοση 3.10 βοηθάει στην μετάβαση στην έκδοση 4

Μαζί με την δημοσίευση του Joomla 4 έρχεται και η δημοσίευση της έκδοσης 3.10

Η έκδοση 3.10 αποτελεί την "γέφυρα" μεταξύ των δύο βασικών εκδόσεων. Η σταθερή έκδοση της, κατά κύριο λόγο, θα περιέχει υποστήριξη όλων των αλλαγών στα API, ώστε να γίνει ευκολότερη η μετάβαση από την μια έκδοση στην άλλη. Η έκδοση Joomla 3.10 θα υποστηρίζεται με βελτιώσεις ασφαλείας έως τις 17-08-2023.

Μόλις αναβαθμίσετε τον ιστότοπο σας στην 3.10, η νέα δυνατότητα του pre-update checker θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την συμβατότητα με την έκδοση Joomla 4, του πακέτου φιλοξενίας σε ότι αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις και το πιο σημαντικό των εγκατεστημένων επεκτάσεων σας. Έτσι θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε στο Joomla 4 ευκολότερα και κυρίως χωρίς προβλήματα.

 

Μπορώ να αναβαθμίσω τον ιστότοπο μου από έκδοση 3.9.x στην έκδοση Joomla 4;

Η απάντηση είναι απλή. ΝΑΙ.

Προκειμένου να αναβαθμίσετε από την έκδοση 3.9.x στην 4, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τελευταία έκδοση 3.10. You can use the “Joomla Next” Update Server to point your installation to Joomla 4: in order to provide you with the pre-upgrade checker and having a common code base for upgrading. Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης μεταξύ των εκδόσεων 3.9 και 4.x, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Όλα γίνονται μέσω της 3.10

Η τεκμηρίωση του Joomla έχει μία ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στις αναβάθμισεις. Το πιο σχετικό κομμάτι εδώ είναι η αναβάθμιση από το Joomla 3.10.x στο 4.x. Όπως σε όλους τους τύπους αναβαθμίσεων, ο σχεδιασμός είναι το παν. Ο σχεδιασμός κάνει την αναβάθμιση ομαλή και απροβλημάτιστη.

Εάν επιθυμείτε να ξεκινήσετε την αναβάθμιση μόνοι σας, ξεκινήστε διαβάζοντας το https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x. Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε ένα κουμπί που θα σας οδηγήσει κατευθείαν στις οδηγίες για την αναβάθμιση βήμα βήμα.

 

Σε ποιους απευθύνεται το Joomla!

Joomla4All

Το Joomla4! είναι για όλους.

Κάθε σημείο του έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από εθελοντές με γνώμονα την χρήση του σε κάθε project, σε όποιο μέρος του κόσμου. Από μικρά sites μέχρι sites δημοσίων και κυβερνητικών οργανισμών. Από μικρά eshops έως μεγάλα brand sites.
Η δύναμη του Joomla είναι ο κώδικάς του. Ακολουθώντας βέλτιστες πρακτικές σε συνδυασμό με την μεγάλη κοινότητα και τους καταξιωμένους προγραμματιστές, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Ενα καλά σχεδιασμένο CMS που καλύπτει κάθε κομμάτι της αγοράς.

Το Joomla! 4 είναι το πιό σύγχρονο παγκόσμιας κλάσης CMS που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την δική σας ιστοσελίδα, γνωρίζοντας ότι έχετε την δυνατότητα να την μεγαλώσετε, να την προσαρμόσετε στις ανάγκες τόσο τις δικές σας, όσο και των πελατών. Και όλα αυτά χωρίς κόστος καθώς είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Τι περιμένετε; Ξεκινήστε σήμερα την δική σας εγκατάσταση και δείτε τις απεριόριστες δυνατότητες.

Οι ροές εργασίας αποτελλούνται απο στάδια και μεταβάσεις. Με το νέο πρόσθετο, ένα οικοσύστημα θα αναπτυχθεί, επιτρέποντας επαναλαμβανόμενες εργασίες που απαιτούν χρόνο, να ολοκληρώνονται γρηγορότερα.

Για μικρά αλλά και μεγαλύτερα sites, η δημιουργία καλών ροών εργασίας θα σας προσφέρει το δικό σας σύστημα για project managment. Θα παρακλουθεί την πρόοδο και θα μοιράζει τις εργασίες με τον καλύτερο τρόπο στα κατάλληλα άτομα, ώστε να μπορεί το site να στηθεί και να αναπτυχθει ταχύτερα. Σε συνδυασμό με πολλές άλλες βελτιώσεις στον νέο media manager, οι παραγωγοί περιεχομένου θα τις λατρέψουν.

Joomla4Accessibility

Ασχέτως με το μέγεθος και τον τύπο της ιστοσελίδας σας, η πρόσβασή της από άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πλέον απαραίτητη. Η έκδοση 4 είναι σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Η σχεδίαση, η αντιθέσεις και η δομή έχουν κατασκευαστεί ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση. Τώρα έχετε την δυνατότητα να τροποποιήσετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Joomla, σαν διαχειριστής.

Joomla4Design

Η επανασχεδιασμένη περιοχή διαχείρισης, επιταχύνει την παραγωγικότητα. Ο βελτιωμένος media manager και ο βελτιωμένος editor, παρέουν αυξημένες δυνατότητες για σχεδιασμό και ανάπτυξη θαυμάσιων ιστοσελίδων. Η λειτουργία χρήσης προτύπων στα άρθρα, βοηθάει τους διαχειριστές και τους αρθρογράφους να διατηρούν τον σχεδιασμό του site.

Joomla4Emails

Η αποστολή προσαρμοσμένων emails ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας! Με το νέο σύστημα δημιουργίας προτύπων emails, η αποστολή προσωποποιημένων και προσαρμοσμένων emails είναι πλέον πανεύκολη. Η ιστοσελίδα σας ανεβαίνει επίπεδο στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους πελάτες σας.

Joomla4Search

Η σωστή αναζήτηση σε μία ιστοσελίδα είναι σημαντικό εργαλείο και μπορεί να κάνει την διαφορά! Επιτρέπει στους επισκέπτες να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα ότι χρειάζονται, αυξάνει την αλληλεπίδραση και βελτιώνει την κατάταξη της. Η νέα "έξυπνη" αναζήτηση της έκδοσης 4 έρχεται με πολλές βελτιώσεις και είναι καλύτερη από ποτέ.

Joomla4Security

Το να έχετε μια ιστοσελίδα κατασκευασμένη με state of the art κώδικα, βοηθάει πάντα σε θέματα ασφάλειας. Η νέα έκδοση έρχεται με πολλές αλλαγές στην αρχιτεκτονική του κώδικα ώστε να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια και να αφήσουμε τις επιθέσεις μακριά. Για αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την χρήση ή την αναβάθμιση στην έκδοση 4. Το προνόμια είναι αμέτρητα, ειδικά όταν διασφαλίζουν την απόλυτη προστασία των δεδομένων τόσο των δικών σας όσο και των πελατών σας.

Joomla4SEO

Ανεβείτε γρήγορα στην κορυφή των αποτλεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Το Joomla 4, φροντίζει για το τεχνικό SEO του site σας και έτσι έχετε περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσετε περιεχόμενο. Με την νέα έκδοση δεν απαιτείται προσθήκη τρίτων επεκτάσεων για την βελτίωση του SEO καθώς η δομή των σελίδων είναι πλέον βελτιωμένη.

Joomla4Speed

Η έκδοση Joomla 4 έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα. Η ταχύτερη απόκριση μιας ιστοσελίδας είναι βασικός παράγοντας τόσο για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, όσο και για την αύξηση του convertion rate. Δώστε στις ιστοσελίδες σας την ώθηση που απαιτούν.

Joomla4Workflows

Οι ροές εργασίας βοηθάνε στο να εργάζεστε σε μία ιστοσελίδα με αποδοτικότερο τρόπο. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εργασίες και αν είστε σίγουροι ότι αυτές θα ολοκληρωθούν από τα άτομα που τις έχουν αναλάβει. Σε συνδυασμό με πολλές άλλες βελτιώσεις στον νέο media manager, οι παραγωγοί περιεχομένου θα τις λατρέψουν.

 

Πώς μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη του Joomla 4;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε και να εμπλακείτε στην ανάπτυξη. Δεν έχει σημασία εάν είστε προγραμματιστής, εγκαταστάτης, ή ένας απλός χρήστης του Joomla. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη ομάδα, για να λάβετε τις σχετικές πληροφορίες ή μπορείτε να ξεκινήσετε κατευθείαν συμμετέχοντας στην ομάδα επίλυσης σφαλμάτων (Joomla! Bug Squad).

Η ομάδα επίλυσης σφαλμάτων και η ομάδα δημοσίευσης εκδόσεων, είναι από τις πιό ενεργές στην διαδικασία της εξέλιξης του Joomla! CMS και αναζητούν μόνιμα νέα μέλη (όχι μόνο προγραμματιστές) που μπορούν να ανακαλύψουν, να αναφέρουν και να επιλύουν σφάλματα ή και να δημιουργούν patches. Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να αυξηθεί η γνώση και ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε νέα άτομα με κοινές ασχολίες σε όλον τον κόσμο.

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να διαβάσετε το Joomla! Wiki και, εφόσον επιθυμείτε να ενταχθείτε στην ομάδα, στείλτε email στον Jacob Waisner, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ο οποίος είναι ο συντονιστής της ομάδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συνεισφέρει, με όποιον τρόπο, στην έως τώρα πορεία του έργου.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας!

To Joomla 4.0 είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών δουλειάς δεκάδων εθελοντών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεισέφεραν στο έργο του Joomla 4.0. Μέχρι στιγμής πάνω από 46.193 συνεισφορές από πολλά άτομα που προσφέρουν εθελοντικά σε αυτές (χωρίς να περιλαμβάνονται οι testers και άλλες non-coding ενέργειες).

 

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας