Οδηγίες για το Joomla στα Ελληνικά

Tutorials

Tutorials

Πως να αλλάξετε λεκτικά στο Joomla!

Το Joomla υποστηρίζει την επεξεργασία κάθε λεκτικού που υπάρχει είτε στη διαχείριση, είτε στη διεπαφή επισκέπτη.

Σε αυτόν το γρήγορο οδηγό θα αναλύσουμε το πως μπορείτε να αλλάξετε κάποια λεκτικά και να φέρετε το δικτυακό τόπο στα μέτρα σας.

Αφού συνδεθείτε στη σελίδα διαχείρισης του δικτυακού σας τόπου, θα πλοηγηθείτε στις Επεκτάσεις > Διαχείριση Γλωσσών > Αναπροσδιορισμοί.

Στη σελίδα αυτή, θα πρέπει να επιλέξετε στην αριστερή σας στήλη, στο πεδίο Φίλτρο, αν θα αλλάξετε κάποιο λεκτικό στη διαχείριση ή στη διεπαφή χρήστη καθώς και το σε ποιά γλώσσα  θα γίνει η αλλαγή (στην περίπτωση πολύγλωσσου ιστότοπου). 

Στη συνέχεια, θα επιλέξετε το πλήκτρο «Νέο» όπου θα σας ανοίξει τη φόρμα συμπλήρωσης λεκτικού.

Η φόρμα αυτή, θα έχει προεπιλεγμένα -και μόνο για ανάγνωση-, τα πεδία «Γλώσσα» και «Τοποθεσία» (Τα οποία αφορούν το φίλτρο που επιλέξαμε στο προηγούμενο βήμα), και κενά τα πεδία «Σταθερά Γλώσσας» και «Κείμενο».

Στη δεξιά στήλη, θα συναντήσετε τα πεδία αναζήτησης και αναζήτησης για τιμή ή σταθερά. Επειδή η σταθερά είναι σχεδόν αδύνατο να την γνωρίζετε αφού ο κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί μια κωδικοποίηση που είναι σχετική με το ίδιο του το project, αφήνετε το πεδίο να πραγματοποιήσει αναζήτηση σε τιμή.

Έπειτα, και συγκεκριμένα στο πεδίο «Αναζήτηση», πληκτρολογείτε το λεκτικό που θέλετε να αλλάξετε και επιλέτετε «Αναζήτηση».

Αν η τιμή υπάρχει, θα εμφανιστεί μια λίστα αποτελεσμάτων στα οποία βρίσκεται το εν λόγο λεκτικό. Από τη λίστα αυτή βρίσκετε αυτό που σας ενδιαφέρει και το επιλέγετε.

Στη συνέχεια, θα συμπληρωθεί στην αριστερή στήλη, η σταθερά και η τιμή του λεκτικού που επιλέξατε. Εσείς διορθώνετε την τιμή και κάνετε αποθήκευση και κλείσιμο.

Αυτό ηταν! Πλέον το λεκτικό έχει πάρει τη νέα τιμή που ορίσατε και φαίνεται έτσι σε κάθε σημείο.

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic